De ‘GodMode’ in Windows 7

Windows 7 biedt naast de al bekende opties ook een flink aantal nieuwe mogelijkheden. En voor veel nieuwe gebruikers – zeker voor diegenen die Windows Vista hebben overgeslagen – is het best even wennen aan de nieuwe interface. Goed nieuws: sinds enkele dagen is een geweldige truc ontdekt, waarmee u alle instellingen vanuit één enkele plek kunt regelen. Maak kennis met de ‘GodMode’.

Veel instellingen in Windows 7 kunt u vanuit het Configuratiescherm regelen, net zoals u in Windows XP en Windows Vista gewend was. Maar naar bepaalde opties zult u zich misschien een ongeluk zoeken, terwijl u van andere mogelijkheden misschien niet eens wist dat ze bestonden.

Met de ‘GodMode’ (een term die vooral in games gebruikt wordt) hebt u in één enkel overzicht toegang tot zo’n beetje alle instellingen en kunt u Windows 7 eenvoudig naar eigen smaak tweaken. Standaard is deze modus niet geactiveerd, maar u roept hem eenvoudig op. Het enige dat u namelijk hoeft te doen, is het maken van een nieuwe map en deze hernoemen naar:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Het maakt niet uit waar u deze map aanmaakt, maar het handigste is het om dit in de root van uw besturingsysteem te doen. Let op: kopieer en plak de regel die hierboven staat exact! Zoals u zult zien, worden het pictogram en de naam gewijzigd zodra u de map hebt hernoemd.

Als u de map hebt hernoemd, veranderen het pictogram en de naam direct.

En als u tot slot nog even een snelkoppeling aanmaakt in het startmenu en/of op het bureaublad, dan hebt u met een paar keer klikken direct toegang tot maar liefst 278 instellingen. Van Apparaatbeheer tot Windows Update, van Back-up maken en terugzetten tot Windows CardSpace en nog veel, veel meer. Handig!

Met de ‘GodMode’ hebt u snel toegang tot maar liefst 278 instellingen van Windows 7!

Posted in Microsoft and tagged , .

Leave a Reply